Piškotki

Ali se na Spletnem mestu uporabljajo piškotki?

Piškotek je niz informacij, ki jih spletno mesto shrani v računalniku Obiskovalca in ki jih brskalnik Obiskovalca spletnemu mestu ponudi vsakič, ko se Obiskovalec vrne na določeno spletno stran. Delovanje Spletnega mesta je brez Ponudnikovih piškotkov praktično nemogoče. Piškotki se uporabljajo iz različnih razlogov. Piškotke Ponudnik, na primer, uporablja za pridobivanje informacij o nastavitvah Obiskovalcev in Storitvah, ki jih izberejo. Piškotke Ponudnik uporablja tudi iz varnostnih razlogov, da zaščiti svoje Obiskovalce. Če je na primer Obiskovalec prijavljen in Spletno mesto ni v uporabi več kot 10 minut, bo Obiskovalec samodejno odjavljen.

Z vsemi podrobnostmi o vrstah piškotkov na Spletnem mestu, njihovem namenu, kateremu podjetju so informacije posredovane, in o tem, koliko časa je posamezen piškotek aktiven, se lahko Obiskovalec/Registrirani uporabnik/Uporabnik seznani na Ponudnikovi spletni strani, v delu z informacijami o piškotkih.

Če se Obiskovalci/Registrirani uporabniki/Uporabniki odločijo spremeniti svoje nastavitve pozneje, lahko kliknejo na Spletni strani na rubriko »Pravilnik o zasebnosti in piškotkih« in kliknejo na povezavo “status privolitve”. Po kliku se prikaže obvestilo o soglasju, ki Obiskovalcu/Registriranemu uporabniku/Uporabniku omogoči, da spremeni svoje nastavitve ali v celoti umakne soglasje. Poleg tega se osebni podatki v zvezi s to osebo ne bodo več prodajali, prenašali ali kakor koli uporabljali.

Poleg tega različni brskalniki ponujajo različne metode za blokiranje in brisanje piškotkov, ki jih uporabljajo spletna mesta. Nastavitve brskalnika lahko Obiskovalec spremeni tako, da blokira/izbriše piškotke spletnega mesta https://www.judovskozdruzenje.si/, vendar pozor: nekatere funkcije spletnega mesta brez pomoči piškotkov morda ne bodo delovale pravilno. Če želi Obiskovalec izvedeti več o upravljanju in brisanju piškotkov, lahko obišče spletni strani wikipedia.org, & www.allaboutcookies.org.

Piškotki, ki jih uporabljajo Ponudnikovi partnerji

Partnerji Ponudnika uporabljajo piškotke, ki se lahko shranijo v računalniku Obiskovalca, ko Obiskovalec obiščete Spletno mesto. Več podrobnosti o tem, katere piškotke uporablja Spletno mesto, lahko Obiskovalec najde v naslednjem razdelku.

Katere vrste piškotkov uporabljamo?

Nujno potrebni piškotki: nekateri piškotki so ključnega pomena za popolno funkcionalnost spletnega mesta. Omogočajo vzdrževanje uporabniških sej in preprečevanje kakršnih koli varnostnih groženj. Ne zbirajo in ne shranjujejo nobenih osebnih podatkov. Ti piškotki, na primer, omogočajo prijavo v uporabniški račun in dodajanje izdelkov v košarico ter varno plačevanje.

Analitični: ti piškotki hranijo podatke, kot so število obiskovalcev spletnega mesta, število edinstvenih obiskovalcev, katere strani spletnega mesta so bile obiskane, vir obiska itd. Ti podatki pomagajo razumeti in analizirati, kako dobro deluje spletno mesto in kaj je treba izboljšati.

Oglaševalski: na Spletnem mestu se prikazujejo oglasi. Ti piškotki se uporabljajo za prilagajanje oglasov, ki jih Spletno mesto prikaže Obiskovalcu, tako da so zanj relevantni. Ti piškotki pomagajo tudi spremljanje učinkovitosti oglaševalskih akcij.

Informacije, shranjene v teh piškotkih, lahko neodvisni ponudniki oglasov uporabijo tudi za prikaz oglasov na drugih spletnih mestih v brskalniku.

Funkcionalni: to so piškotki, ki omogočajo nekatere nebistvene funkcionalnosti spletnega mesta. Te funkcionalnosti vključujejo vdelavo vsebine, kot so videoposnetki, ali deljenje vsebine spletnega mesta na platformah družbenih medijev.

Nastavitveni: Ti piškotki pomagajo shraniti nastavitve Obiskovalca in nastavitve brskalnika, kot so jezikovne nastavitve, kar omogoča Obiskovalcu boljšo in učinkovitejšo uporabniško izkušnjo ob prihodnjih obiskih Spletnega mesta.

Spodnji seznam opisuje piškotke na spletni strani https://www.judovskozdruzenje.si/

PIŠKOTEK OPIS TRAJANJE
splash_screen_seen Uporabljajo se za zagotavljanje varnosti med vašim obiskom spletnega mesta. seja
cookie-banner-seen Uporabljajo se za beleženje, ali ste izbrali naše analitične piškotke. 1 teden
pll_language Uporabljajo se za shranjevanje jezika, v katerem je spletno mesto prikazano. seja
_ga_ Za beleženje anonimnih podatkov o uporabi našega spletnega mesta. 2 leti

Kako storitev Ponudnik uporablja podatke za prijavo?

Ponudnik uporablja podatke Obiskovalcev/Registriranih uporabnikov/Uporabnikov pri obisku Spletnega mesta in ob prijavi na e-novice in prejemanje drugih novic, vključno z, vendar ne omejeno na naslove IP, ponudnike internetnih storitev, tip operacijskega sistema, vrsto brskalnika, lokacije naprave, vrsto naprave, s katero Obiskovalec dostopa na Spletno mesto, in podobno, in sicer za zagotavljanje varnosti in dokazljivosti, za analizo trendov, upravljanje Spletnega mesta, sledenje lokaciji in uporabo ter zbiranje demografskih podatkov.

Kako spletno mesto shranjuje osebne podatke?

Podatki, ki omogočajo osebno prepoznavo in ki jih zbira Ponudnik, so varno shranjeni in niso dostopni tretjim osebam ali zaposlenim pri Ponudniku, razen za uporabo, kot je navedeno zgoraj. Vsi zaposleni pri Ponudniku oziorma vsi tisti, ki opravljajo delo za Ponudnika, so seznanjeni z varnostno politiko in prakso Ponudnika. Osebni podatki Obiskovalcev/Registriranih uporabnikov/Uporabnikov so dostopni le omejenemu številu usposobljenih uslužbencev, ki dobijo geslo za dostop do informacij. Ponudnik redno revidira svoje varnostne sisteme in procese. Medtem ko Ponudnik sprejema komercialno sprejemljive ukrepe za vzdrževanje varnosti spletnega mesta, lahko v elektronskih komunikacijah in podatkovnih bazah prihaja do napak, posegov in vdorov. Ponudnik ne more jamčiti, da se takšni dogodki ne bodo zgodili in ne sprejema odgovornosti do Obiskovalcev/Registriranih uporabnikov/Uporabnikov za takšne primere.

Kakšne možnosti so na voljo Obiskovalcem/Registriranim uporabnikom/Uporabnikom glede zbiranja, uporabe in distribucije informacij?

Obiskovalci/Registrirani uporabniki/Uporabniki lahko kadar koli prekličejo prejemanja nezaželenih informacij s strani Ponudnika, in sicer z odjavo od e-novic s klikom na povezavo do odjave z novic znotraj e-novic oziroma za odjavo od kakršnih koli sporočil s s strani Ponudnika s poslanim e-sporočilom na naslov office@judovskozdruzenje.si ali prek klasične pošte na naslov Judovsko združenje Slovenije – skupnost tradicionalnih Judov, Poljanska cesta 1, 1000 Ljubljana, Slovenija.

Kako lahko Obiskovalci popravijo morebitne netočnosti osebnih podatkov?

Obiskovalec/Registrirani uporabnik/Uporabnik ima po Zakonu o varstvu podatkov:

  • Pravico do vpogleda podatkov,
  • Pravico do popravka podatkov,
  • Pravico do izbrisa podatkov,
  • Pravico do dopolnitve podatkov,
  • Pravico do omejitve obdelave podatkov,
  • Pravico do ugovora zoper obdelavo,
  • Pravico do prenosa podatkov,
  • Pravico do blokiranja podatkov.

Obiskovalci/Registrirani uporabniki/Uporabniki se lahko obrnejo na Ponudnika, da posodobijo svoje osebne podatke ali da popravijo morebitne netočnosti, in sicer s poslanim e-sporočilom na naslov office@judovskozdruzenje.si ali prek klasične pošte na naslov Judovsko združenje Slovenije – skupnost tradicionalnih Judov, Poljanska cesta 1, 1000 Ljubljana, Slovenija.

Ali lahko obiskovalec izbriše ali deaktivira osebne podatke, ki jih zbere Spletno mesto?

Obiskovalcem/Registriranim uporabnikom/Uporabnikom Punudnik nudi mehanizem za brisanje/deaktiviranje svojih osebnih podatkov iz baze podatkov spletnega mesta prek e-sporočila, poslanega na naslov office@judovskozdruzenje.si. Zaradi varnostnih kopij in zapisov izbrisov je morda nemogoče izbrisati vnos Obiskovalca, ne da bi se ohranile nekatere preostale informacije. Za posameznika, ki zahteva deaktiviranje osebnih podatkov, bo Ponudnik te podatke funkcionalno izbrisal in osebnih podatkov, ki se nanašajo na to osebo, v nadaljevanju ne bo prodal, prenesel ali uporabil takšnih podatkov na kakršen koli način.

Kaj se zgodi, če se spremeni Pravilnik o zasebnosti?

Ponudnik bo Obiskovalce/Registrirane uporabnike/Uporabnike obvestil o spremembah Pravilnika z objavo sprememb na svojem Spletnem mestu. Če bo Ponudnik svojo Politiko zasebnosti spremenil na način, ki bi lahko povzročil razkritje osebnih podatkov, za katere je Obiskovalec/Registrirani uporabnik/Uporabnik že zahteval, da se ne razkrijejo, se bo Ponudnik obrnil na takšnega Obiskovalca/Registriranega uporabnika/Uporabnika na način, da je takšnemu Obiskovalcu/Registriranemu uporabniku/Uporabniku omogočeno, da takšno razkritje prepreči.

Povezave na druge spletne strani

https://www.judovskozdruzenje.si/ vsebuje povezave do drugih spletnih mest. Ko Obiskovalec Spletnega mesta klikne eno od teh povezav, se premakne na drugo spletno mesto Ponudnik Obiskovalcu svetuje, da prebere izjave o zasebnosti teh povezanih spletnih mest, saj se njihovi pravilniki o zasebnosti lahko razlikujejo od politike zasebnosti tega Spletnega mesta.