NOVICE

V Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota odprli potujočo razstava Knjižna dediščina predvojne prekmurske neološke judovske skupnosti: Molitveniki in obredne knjige in njihovi lastniki, katere soavtorica je članica Judovskega združenja Slovenije Maja Kutin.

Več

V Sinagogi Lendava sta nastopila glavni kantor velike sinagoge na Dunaju Shmuel Barzilai in izraelski jazzovski pianist Elias Meiri. Med gosti tudi Nj. eksc. Mons. Jean Marie Speich, apostolski nuncij v Sloveniji, in Nje. eksc. mag. Elisabeth Ellison-Kramer, veleposlanica Republike Avstrije v Republiki Sloveniji.

Več

Pokopališče v Dolgi vasi kot prostor oživljanja judovske tradicije – Predsednik skupnosti Elie Rosen: Novoustanovljeno judovsko skupnost želim voditi kot samozavestno tradicionalno versko skupnost z jasnimi stališči – Skupnost okrepil dolgoletni glavni rabin za Slovenijo Ariel Haddad

Več

Judovska skupnost Gradec predstavlja mednarodni umetniški projekt s slovenskim oblikovalcem Maticem Velerjem

Več

S prižigom osme sveče na velikem svečniku pred Sinagogo Ljubljana na Trubarjevi cesti se je začel zadnji dan hanuke, ki so jo Judje po vsem svetu letos začeli praznovati 28. novembra ob sončnem zahodu. Namen javnega prižiganja hanukije v sklopu praznovanja hanuke je seznaniti siršo javnost s prisotnostjo judovske skupnosti in kulture v Sloveniji.

Več

Danes se je v središču Ljubljane odprla Sinagoga Ljubljana, judovska molilnica Združenja judovskih skupnosti Gradca in Ljubljane. Sinagoga Ljubljana je v prisotnosti predsednika republike zavestno odprla svoja vrata na dan spomina na novembrske pogrome leta 1938, ko so na t. i. »kristalno noč« v noči z 9. na 10. november nacistične skupine napadle in razbile judovske sinagoge.